Dicht is Open+

 

Gewoon naar binnen
enkel met een pasje
en een slimme code
zo kom ik bij de schat
die daar geheimzinnig
binnen staat
en stil naar mij
staat te lonken

Daar zie ik ze
boeken en nog eens boeken
vol letters en zinnen
verhalen in een boek
titels op ruggen
strak in gelid
en talloze planken volgepakt

Geklemd tussen
kaften en rug
gelijmd of gebonden
katernen met papier
staan letters geplaatst
als op een notenbalk
de melodie van ’t verhaal

Behoedzaam zoek ik ’t
van mijn favoriete auteur
ik koester het
en druk het tegen me aan
zo kan ik weer uren
lezen en wegdromen
dankzij mijn stille bieb
in deze corona tijd

Pieter van Heiningen
27 oktober 2020

Dit gedicht mocht ik voordragen bij de officiële opening van de ‘Open+ Bieb’ in Putten. Dit vond plaats op dinsdagavond 27 oktober 2020. De officiële opening werd verricht door wethouder Koekkoek van Putten. De auteur Rob van Essen hield een lezing voor de aanwezigen. Na afloop signeerde Rob van Essen zijn boek ‘De Goede Zoon’.